Csodasportkocsit tervez a McLaren

Vágólapra másolva!
Minden jelenlegi szupersportkocsinál jobb modellen dolgozik a McLaren. Házon belül Mega Macként emlegetik az újdonságot.
Vágólapra másolva!

Új csúcsmodellt fejleszt a McLaren, amellyel komoly céljai vannak a brit gyártónak. Minden jelenlegi szupersportkocsit elhomályosítana teljesítményével és kezelhetőségével az újdonság, amelyet házon belül Mega Mac néven emlegetnek.

Az Autocar információi szerint 2014-ben jelenik meg a piacon az autó, mindössze 500 darabot készítenek belőle minimum 110 millió forintos alapáron. Egyes formai elemeken osztozik ugyan az MP4-12C-vel, összességében mégis bátrabb és nagyobb lesz, már ami a formatervet illeti.

Aktív aerodinamikai elemekkel, így meghatározott körülmények között nyíló első és hátsó szárnnyal szerelik fel az autót, a kabinba köridőket rögzítő kamera és adatfeldolgozó egység kerül. Egy új ötliteres, 810 lóerős V8-as motort fejlesztenek az autóhoz, legnagyobb nyomatéka 800 Nm lesz. Hétfokozatú Graziano duplakuplungos váltó gondoskodik az erőátvitelről.

Százas sprintben a Mega Mac valószínűleg elmarad majd a Bugatti Veyron Super Sporttól, 320-as tempóra viszont mindössze 20 másodperc alatt gyorsul a tervek szerint, szemben a világ leggyorsabb autójának 22 másodperces adatával.