Itt bizony csúszni kell - gymkhana vereseny a tököli reptéren

Vágólapra másolva!
A Ken Block videóiból ismertté vált sportág, a bóják közötti gumiégetés, hivatalos nevén a gymkhana hozzánk is megérkezett, olyannyira, hogy a tököli reptéren össze is csaptak a sportág első képviselői.
Vágólapra másolva!

A gymkhanánál látványosabb motorsportágat elég nehéz elképzelni, hiszen itt a gyorsulás-, a drift- és szlalomverseny legszebb és legizgalmasabb pillanatait lehet megfigyelni. A sportág első hivatalos magyarországi versenyét május 14-én és 15-én tartották a tököli reptéren, ahol egy 200 x 200 méteres területen kijelölt szinkronpályán egyszerre két versenyző mérhette össze a tudását.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4pZwnve9BTyokHxu

Mi a csoda az a gymkhana?

Mint a legtöbb őrült sportág, ez is japánból ered, eredetileg lovakkal űzték, hogy csak a legjobb lovasok és lovak kerülhessenek a hadseregbe. Japánban immár hatvan éve nemzeti sport, a szigetország autósport-szövetségének legnépesebb szakága. A gymkhana a driftet, a gyorsulást és a szlalomakrobatikát egyesítő ügyességi motorsportág, amelyet autóval és motorral egyaránt lehet űzni. Magyarországon is gyakorolják: így képzik a Köztársasági Őrezred tagjait, és a rendőrmotorosok oktatásában is több elemét használják. A sportág igazán akkor vált szélesebb körben is ismertté, amikor Ken Block rákapott erre, és a látványos videói elkezdtek keringeni a neten. Kevesen tudják, hogy például Sebastien Loeböt, a hétszeres ralivilágbajnokot is egy franciaországi gymkhanafutamon fedezték fel.