KERS-et kap az összes új Porsche 911

Vágólapra másolva!
Formailag kevés, műszakilag annál több újdonságot hoz a következő Porsche 911. Minden modellbe a Forma-1-ből ismert KERS kerül.
Vágólapra másolva!

Egyre több részlet derül ki a Porsche 911 következő generációjáról. A kémfotók alapján egyértelműnek tűnik, hogy formailag nem változik sokat a sportkocsi, a lemezek alatt viszont sok újítás várható.

Az Autoblog német forrásai szerint hivatalosan eldőlt például, hogy a teljes sorozatban lesz mozgásienergia-visszanyerő KERS rendszer. 2009-ben vezették be a KERS-t a Forma-1-ben, 2010-ben tilos volt használata, idén visszatért. Szemben az F1-es megoldással, a Porsche lendkerekes megoldással tárolja az energiát akkumulátor helyett, a rendszert a motor és a sebességváltó közé építik.

Megnyújtják a 911-est a KERS miatt, a tengelytáv tíz, a teljes hossz hét centiméterrel nő. Hivatalos adatok még nincsenek a menetteljesítményekről, de a KERS-nek, illetve a várható súlycsökkentésnek köszönhetően sokat gyorsulhat az autó. A KERS-szel már 2010., a GT3 R Hybrid bemutatása óta kísérletezik a Porsche.