Hivatalos képeken a 850 lóerős Dacia

Vágólapra másolva!
Közeleg a Pikes Peak hegyi verseny, ahol a Duster is rajthoz áll. A legendás hegyi felfutóra nevezett középmotoros versenyautóról megjelentek az első hivatalos fényképek.
Vágólapra másolva!

A Dacia tervei megvalósultak, a 850 lóerős Dacia elkészült, megjárta a szélcsatornát, nincs más hátra, mint Jean-Philippe Dayraut-val, az Andros Trophée háromszoros bajnokával a kormány mögött megdöntenie Nobuhiro "Monster" Tajima rekordját.

Forrás: Dacia

A japán 2007-ben egy 900 lóerős Suzukival futotta meg a 10:01,408 perces rekord időt. A kék-fehér színösszeállítású autót alaposan felkészítették, ami kívülről is látszik rajta. Ekkora hátsó szárnyat és levegőbeömlőket még a legvadabb tunigolt autókon sem látunk.

Forrás: Dacia

A Nissan GT-R felhúzott V6-os biturbó motorját a Duster csővázas karosszériájának közepére építették be. Bár a 900 kilogrammos autó csak kívülről emlékeztet a románok diszkont árú terepesére, mégis jót tehet a márka megítélésének, ha részt vesz a kemény erőpróbát jelentő coloradói versenyen.

Forrás: Dacia

"A Pikes Peak az egyetlen verseny, ahol egy ehhez hasonló szörnnyel kell egy félig aszfaltozott, félig murvás pályán kétszázzal driftelni. Azt hiszem nincs mégegy sportág, ahol ilyesmi benne van a szabálykönyvben" - nyilatkozta Dayraut.