Egy mozdulat, és V8-as motor dübörög körülöttünk

Vágólapra másolva!
Maga az ötlet zseniális: a szivargyújtóba dugott kis szerkezet jelét a rádió veszi, így az autó hangszóróiból elvileg vérpezsdítő V8-as motorbugyborékolás tör elő a gázpedál nyomkodására. Elvileg.
Vágólapra másolva!

A Sound Racer nevű kis szerkezet svéd fejlesztés, de mint korunk legtöbb műszaki cikke, ez is Kínában vált kézzelfogható termékké, hogy onnan egyenesen hozzánk érkezzen. A guszta kis dobozba csomagolt Sound Racert egy kockás célzászlót imitáló kendő védi a sérülésektől, ami már önmagában kedves gesztus az autósport iránt fogékonyak számára, akárcsak a karbonszálasnak látszó műanyag burkolat, bár ez utóbbi tagadhatatlanul bazári megjelenést ad a szerkezetnek.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A tenyérbe simuló kis masina használata pofonegyszerű: csak bele kell dugnunk autónk szivargyújtójába, a rajta lévő két kis gomb segítségével ki kell választanunk egy olyan frekvenciát, amin nincs rádióadás, majd erre a frekvenciára kell hangolni az autó rádióját. A motor beindítása után rövid kalibrálás következik, és innentől kezdve gyakorlatilag a gázpedál nyomására tör elő a V8-as motorhang a hangszórókból. Sajnos van némi késlekedés a hang és a gázadás között, és a V8-as bugyborékolás sem igazán a szupersportautókat idézi, hanem inkább egy kicsit egy Tatra dömperre hajaz, de mint az alábbi videóban is látható, egy amerikai autórajongót meggyőzött, így nagy baj nem lehet vele.

Persze nagyon sok múlik azon, hogy milyen minőségű hangszórók vannak az autónkban. Értelemszerűen minél jobb a hifi, annál jobban szól a V8-imitáció, amit - minőségtől függetlenül - azért 5-10 percen belül nagyon meg lehet unni. Ezek után mindenki döntse el, hogy megér-e neki 10 ezer forintot a mesterséges motorzaj.