Újabb Audi-baleset Le Mans-ban

Vágólapra másolva!
Mike Rockenfeller is lekörözés közben vesztette el az irányítást Audi R18 TDI-je fölött. Az éjszaka közepén óriási tempóval ütközött a védőkorlátnak.
Vágólapra másolva!

Rockenfeller 7 óra 40 perccel a Le Mans-i 24 órás rajtja után, este 22:40-kor a 2. helyen haladt Audijával, amikor le akarta körözni az egyik GTE Pro osztályú Ferrarit - alighanem Kaufmann 71-es rajtszámú autóját -, de a két versenyző félreértette egymást. "Rocky", ahogy a csapatnál becézik, még rá is villogott ellenfelére, aki azonban éppen a legrosszabb pillanatban kezdte jobbra húzni Ferrariját a gyors törés előtt. Az Audi versenyzője erre elrántotta a kormányt, s jobb hátsó kerekével 300 km/óra körüli tempóval a fűre csúszva azonnal megpördült, majd a baloldali védőkorlátnak csapódott, és onnan visszapattanva átvágódott a pálya túloldalára.

Az Audi annyira összetört, hogy a vázat fel sem lehetett ismerni, az alkatrészei szétszóródtak az aszfalton. A csapatfőnök, dr. Wolfgang Ullrich tájékoztatása szerint Rockenfeller mégis saját lábán szállt ki a roncsból, aztán leült a védőkorlát mögé, ahonnan a helyszínre siető mentők elszállították. Egyébként éppen 2 perccel korábban előzte meg az addig a 2. helyen haladó Marc Gené 7-es rajtszámú Peugeot-ját, amely védekezés közben lecsúszott a pályáról.

A versenyirányítás legalább 50 percre jósolta, amíg a sportbírók rendbe hozzák a megrongálódott védőkorlátokat. Az élen továbbra is a 2-es rajtszámú Audi halad, André Lottererrel a volánnál, őt a négy Peugeot követi.

A baleset 4:53-nál látható