Bemutatták a 3,7 litert fogyasztó Opel Astrát

Vágólapra másolva!
Bemutatta az Astra legtakarékosabb változatát az Opel. Az Ecoflex-verzió a gyári adatok szerint 3,7 litert fogyaszt az 1,7 literes dízelmotorral. Ősszel kezdődik a forgalmazás.
Vágólapra másolva!

Takarékos változattal bővült az Opel Astra kínálata, az Ecoflex-verzió átlagban mindössze 3,7 litert fogyaszt a gyár közlése szerint. Meghajtásáról a jól ismert, 1,7 literes dízelmotor 130 lóerős változata gondoskodik, legnagyobb nyomatéka 300 Nm. Hosszú áttételezésű, hatfokozatú manuális váltó továbbítja az erőt az első kerekekhez.

Már ősszel elkezdődik az autó forgalmazása, kizárólag ötajtósként lesz rendelhető. A takarékosság jegyében átprogramozták a motorvezérlést, új, változó geometriájú turbófeltöltőt kapcsoltak a motorhoz és nem feledkeztek el a start-stop-rendszerről és fékenergia-hasznosításról sem a mérnökök.

A karosszériát 12 milliméterrel ültették lejjebb, aktív aerodinamikai elemek is ügyelnek a spórolásra. Összességében 17 százalékkal csökkent a fogyasztás az alap 1,7-es dízelhez képest, a szén-dioxid-kibocsátás pedig hússzal, kilométerenként 99 grammra faragták le.