A Ferrari miatt nem lesz több Lancia Stratos

Vágólapra másolva!
A Ferrari segített az új Lancia Stratos kifejlesztésében, a sorozatgyártásba viszont nem megy bele. Negyven darabot szerettek volna készíteni az autóból, a Pininfarina tehetetlen.
Vágólapra másolva!

Egy német milliomos, Michael Stoschek álmai váltak valóra, amikor kívánságának megfelelően, a Pininfarina műhelyében elkészült a Lancia Stratos újkori kiadása. Alapjait a Ferrari F430 Scuderia adja, a 4,1 méter hosszú autó 1247 kilogrammos, előre a súly 44, hátulra 56 százaléka jut.

540 lóerőt, vagyis az eredetinél 30-cal többet hoztak ki a 4,3 literes V8-as motorból, a legnagyobb nyomaték 500 Nm. Százra 3,3 másodperc alatt gyorsul a Stratos, a 200-as tempót 9,7 másodperc alatt éri el, végsebessége korlátozott, 274 km/óra.

Ugyan a fejlesztésben végig segített a Ferrari, arról hallani sem akar, hogy a sportkocsi limitált szériás gyártásba kerüljön. Stoschek negyven darabos szériát finanszírozott volna a rajongókra gondolva, a Ferrari azonban megvétózta a terveket. A Pininfarina egyelőre tehetetlen, az olaszok csak Maranello kifejezett jóváhagyásával kezdhetnék a gyártást, ám erre jelenleg nincs esély, sőt egyetlen másik Ferrari-beszállító sem foglalkozhat a Stratos gyártásával.