Ötszáz kilométerenként három defekt: Kacsa-rali szeli át Európát

Vágólapra másolva!
Július 20-án futott be hozzánk az a kilenc Citroën Kacsából álló konvoj, amely Európát szeli át oda-vissza 7000 kilométeren keresztül. A veterán korú járművek állítólag meglepően jól bírják a maratoni távot, csak sok a defekt.
Vágólapra másolva!

Június 30-án kilenc Kacsa, hivatalos nevén Citroën 2CV indult Párizsból, hogy egy hónap alatt bejárja Európát. Genf, Firenze, Tesszaloniki, Szófia és Chisinau után a rali július 20-án ért Budapestre, ahol a Francia Nagykövetség fogadta az utazókat a Francia Intézet épülete előtt.

A Citroën legendás kisautójának utasai francia egyetemisták, akik közül 1000 eurós díjban részesül az, aki a 7000 kilométer alatt a legérdekesebb interjút készíti egy adott országot jelenleg foglalkoztató problémakörök egyikében, valamint a legnagyobb odaadással vezeti úti naplóját az erre szánt blogon.

A főszervező, Yann Salamon elmondása szerint Budapestig összesen 5500 kilométert tettek meg, és mintegy 1500 vár még rájuk. Rövid pihenés után a kilenc autó tovább indul Bécsbe, hogy Münchenen, majd Luxemburgon keresztül hazatérjenek Párizsba.