Spórolós Skyactive motorral jön a Mazda CX-5

Mazda CX-5
Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon mutatja be kompakt szabadidő-autóját a Mazda. A Nissan Qashqai ellenfele a cég első modellje, amely a takarékos és környezetbarát Skyactive hajtáslánccal kerül piacra.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mazda

Elsőként 2008-ban mutatta be a Mazda a kompakt szabadidőautó-tanulmányát, a Kazamait, majd a tavalyi Genfi Autószalonon egy szériaközeli koncepcióautóval bizonyították, hogy valóban dolgoznak a Nissan Qashqai ellenfelén. Az őszi Frankfurti Autószalonon már a szériaváltozatot állítják ki, amelyet CX-5 néven dobnak piacra. A kis SUV fontos modell lesz a Mazda kínálatában, hiszen a cég új formatervezési stílusát, a Kodót és a nemrég bemutatott Skyactive hajtásláncot is ezzel vezetik be. A végleges modell külseje visszafogottabb lett, mint a két tanulmányé, és alapvetően konzervatívabb, mint a jelenlegi modellek, de több jellegzetes ívet és hajlítást is megtartottak a tervezés során.

Forrás: Mazda

Az utasterét hasonlóan alakították ki, emlékeztet a most futó modellekre, de apró változtatásokkal igyekeztek frissebbé tenni, és az ígéretek szerint az anyagminőségre is nagyobb gondot fordítanak majd. Az igazi újdonságot a műszaki megoldásokban találjuk, a CX-5 elsőként kapja meg a takarékos és környezetbarát üzemre tervezett Skyactive motorokat. Egyelőre annyit árultak el, hogy a benzines és a dízelmotorok is több teljesítményszinttel lesznek elérhetők, fogyasztásuk és károsanyag-kibocsátásuk is alacsonyabb lesz az átlagnál. Ennek ellenére a gyáriak továbbra is azt ígérik, hogy az új Mazdák, így a CX-5 is élvezetes vezethetőségével emelkedik majd ki a kategóriából.