Kétüléses elektromos tanulmányautó az Auditól

Vágólapra másolva!
A Volkswagen után az Audi is készített városi minimálautó-tanulmányt. Az elektromos Urban Concept akkumulátorait az egymás mögött ülő utasok alá építették be.
Vágólapra másolva!

Forrás: Audi

A Messerschmitt Kabinroller szelleme tovább él. A háború utáni apró, háromkerekű városi autó koncepciója a Volkswagen után az Audi mérnökeit is megihlette. A Frankfurti Autószalonon bemutatkozó Urban Concept-tanulmány a távoli jövő elektromos kisautója lehet, célja a városi autózás hatékonyságának növelése. A szöcskére emlékeztető kisautó 3,2 m hosszú, 1,7 m széles és 1,2 m magas, kerekei külön állnak a karosszériától.

Forrás: Audi

Utaskabinja szénszál erősítésű műanyagból készült, így elég merev, önsúlya viszont csak 500 kg. Elektromotor hajtja, lítium-ion akkumulátorait a padlóba építették, végsebessége 100 km/óra, hatótávja 50 km. Nincs ajtaja, két egymás mögött ülő utasa egy motorosan elcsúsztatható tetőablakon keresztül mászhat be. Előbb-utóbb biztosan nem kerül sorozatgyártásba az ígéretes tanulmány, pedig nem pusztán környezetbarát, hanem élvezetesen vezethető kisautónak tűnik.