Nem lesznek elektromos Ferrarik

Vágólapra másolva!
Az olasz sportautógyár elnöke szerint a hibrideké a jövő.
Vágólapra másolva!

"Nem hiszem, hogy az elektromos autók olyan fontos előrelépést jelentenének a károsanyag-kibocsátási harcban, ezért biztosan állíthatom, hogy a közeljövőben nem lesznek elektromos Ferrarik" - nyilatkozta Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke egy olasz lapnak.

A sportautógyár elnöke bevallotta, hogy sokkal inkább más technikai megoldásokban, például a hibridekben látja a jövőt, és a cége is ezeken dolgozik jelenleg gőzerővel, hogy még kisebb fogyasztású Ferrarikat dobhassanak piacra.

"Nagyon remélem, hogy már néhány éven belül a vevőink is megtapasztalhatják azokat a technikai újításokat, amelyeken jelenleg éjt nappallá téve dolgozunk. Már most átlagosan 30 százalékkal sikerült az autóink fogyasztását csökkenteni (többek között a start-stop rendszer bevezetésével - a szerk.), és remélem, hogy a hibrid technológia bevetésével ez az érték rohamosan javulni fog" - mondta Montezemolo, aki azt is elárulta, hogy a Forma-1-ben már bevált KERS-t (kinetikus energia visszanyerő rendszer) is nagyon hamar beépítik majd az utcai autóikba.