Hárommilliárd forintért kelt el a legdrágább autó

Ferrari 250 Testa Rossa
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai árverésen 16,4 millió dollárért kelt el egy legendás Ferrari. Ez a legmagasabb összeg, amit valaha egy aukción kifizettek egy autóért.
Vágólapra másolva!

Az 1957-es 250 Testa Rossa lényegében nem is rendes autó, hiszen ez az első Testa Rossa, amelyet még a versenyautó-prototípusként építettek. Éppen ezért nem meglepő, hogy az autó háromliteres, V12-es motorja már abban az időben is képes volt 300 lóerős teljesítményre. Az erőforrás egy négyfokozatú manuális váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtotta. A modell nyolcéves sikeres versenypályafutást jegyzett Európában, indult a Le Mans-is 24 órás versenyen, de utána az Egyesült Államokban is helyt állt. Később Amerikában restaurálták, ami után meg is nyert egy szépségversenyt 2006-ban.

Forrás: AFP

A korábbi rekordot szintén egy Testa Rossa tartotta, amelyet még 2009-ben 12 millió dollárért adtak el Maranellóban. Bár ez volt a legmagasabb összeg, amit egy árverésen valaha autóért kifizettek, a Ferrari értékékesítését végző cég elnöke szerint nem ez a legdrágább autó: a gyűjtők között ennek a duplájáért is gazdát cserélt már oldtimer. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a rekorder Ferrarinak ki az új tulajdonosa.

Forrás: AFP