Műanyag kerekeken gurulhat a jövő Smartja

Vágólapra másolva!
Az új Smartot bevezető tanulmány környezetbarát anyagokból készül. A Forvision Concept formailag nem szerez meglepetést.
Vágólapra másolva!

Környezetbarát csodakisautónak szánták az első Smartot, melynek fejlesztését a Mercedes-Benz és a svájci Swatch óragyár közösen kezdte meg. Úgy tűnik, a harmadik generáció fejlesztésénél minden lehetséges trükköt bevetnek, hogy a piac a Föld megmentőjeként tekinthessen a kétüléses városi minire.

Forrás: Smart
Még több fotó a Smart Forvision Concpetről a galériában. Kattintson a képre!

Továbbgondolták a külsejét, de első pillantásra is nyilvánvaló, hogy egy Smartot látunk. Ez elsősorban a továbbra is alkalmazott biztonsági utascella merevítésének köszönhető, amely ismét meghatározza az ezúttal még gömbölyűbbre rajzolt formatervet. Sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a műszaki háttérre.

Ezúttal a BASF-fel dolgoztak együtt, a Smart Forvision Concept elektromos hajtásláncot és csupa zöld anyagot kapott. Kerekei műanyagból készülnek, ezzel összesen 12 kg-ot lehet megspórolni az önsúlyból, a mini elektronikai rendszere pedig a tetőbe épített napelemekből nyeri a működéshez szükséges energiát.

Forrás: Smart

Az üléseket e-textil borítja, amely egy jó hővezetővel burkolt vékony szövetből áll, így hamarabb felmelegszik, tehát nincs szükség sok energiára a fűtéséhez. A Smart Fortwo harmadik generációja jövőre kerül piacra, a koncepció addig is látható lesz a Frankfurti Autószalonon.