Michelisz az utolsó kanyarban megpördülve veszített dobogós helyet

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert két hetedik helyet szerzett a túraautó-világbajnokság valenciai állomásán. A második versenyen az első helyért küzdött a magyar pilóta, de dobogós eredmény helyett az utolsó kanyarban megpördült.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert két hetedik hellyel zárta a túraautó-világbajnokság valenciai hétvégéjét, pedig a második versenyen akár a dobogóra is felállhatott volna. A Zengő Dension versenyzője káprázatosan rajtolt, a nyolcadik helyről egészen a harmadikig vágtatott előre, ráadásul előtte is két BMW-s, Javier Villa és Tom Coronel haladt.

Michelisz, nyomában Yvan Mullerrel, egyre közelebb került az éllovas duóhoz, előznie azonban nem kellett, mert Coronel egy féktávot alaposan elmért és kiforgatta Villát. Michelisznek muszáj volt fékeznie, így legjobban a negyedik Muller járt, aki hirtelen az élen találta magát.

Csak néhány kör volt hátra, Michelisznek pedig a győzelem járt az eszében, folyamatosan támadta a nagyokat fékező Mullert. Közben az üldözőboly is megérkezett, élén a másik chevrolet-s Robert Huff-fal. Michelisz az utolsó körben egyértelmű támadást indított Muller ellen, aki azonban sikeresen visszaverte a próbálkozásokat. Michelisz nagy igyekezetében az utolsó előtti kanyarban lecsúszott az ideális ívről, Huff elment mellette, a célegyenesre fordulva azonban vissza akarta venni a pozíciót.

Forrás: FIA WTCC
Forrás: FIA WTCC

Nem kellett volna: a BMW feneke elúszott, keresztbe állt az autó és mire Michelisz visszapörgette magát, már csak hetedik volt. A világbajnoki pontversenyben Michelisz visszacsúszott a nyolcadik helyre, a dán Poulsen a privátok versenyében is elé került.