Így nézhet ki az új Skoda Octavia

Vágólapra másolva!
A Frankfurtban bemutatkozó Misson L nevű tanulmány lehet az új Octavia előfutára. A Skoda bejelentése szerint ez a koncepció indítja el a márka új stílusirányzatát.
Vágólapra másolva!

Két előzetes képet is közzétett a Skoda a Misson L nevű tanulmányautójáról, amit a szeptember közepén kezdődő Frankfurti Autószalonon lepleznek le. A cseh márka nem csinált titkot abból, hogy a Misson L nagyon közel áll a szériagyártáshoz, azt viszont nem árulták el, hogy pontosan mikortól és milyen néven kerül majd a szalonokba, de a képeken látható tanulmány arányaiból valószínűsíthető, hogy az új Octaviát villantották meg. A Skoda közleménye szerint a szériamodellt Európán kívül Oroszországban, Kínában és Indiában is forgalomba hozzák majd különböző karosszéria-változatokban, Indiában például nem ötajtós, hanem hagyományos szedán formát fog kapni.

A Misson L része lesz annak a modell-offenzívának, amit a Skoda nemrégiben jelentett be: a tervek szerint hat új modellt mutatnak be a következő három évben, ami azt jelenti, hogy félévente jelentkeznek valami újdonsággal. Ugyancsak ambiciózus terveket fogalmaztak meg az értékesítési számokat illetően is: 2018-ig évi 1,5 millióra szeretnék felpumpálni az éves értékesítésüket. 2011 első felében összesen 454 ezer autót adtak el világszerte, ami 20 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló időszakához képest.

Forrás: Skoda
Nagyon hasonlít a tavasszal bemutatott VisionD nevű tanulmányra

Forrás: Skoda
Európában marad a jól bevált ötajtós karosszéria