Soron kívül fogadják ügyintézésre a külföldi rendszámot használókat

Vágólapra másolva!
Szeptember 1-től szigorodott a szabályozás, elvehetik a jogosulatlanul használt külföldi rendszámot.
Vágólapra másolva!

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által működtetett Központi Okmányirodában elsőbbséggel intézik azoknak az ügyfeleknek a rendszámkérelmét, akik külföldi rendszámtábla jogosulatlan használata miatt szeptember 1-jétől a közúti ellenőrzés során büntetésre számíthatnak.

A Budapest, XIII. kerület Visegrádi utca 112. szám alatt az I. emeleti ügyfélszolgálaton az ügyintézők hétfőtől péntekig 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig várják rendszámügyintézésre azokat az autósokat, akik külföldi rendszámuk helyett igénylik a magyar hatóság által kiadott rendszámtáblát - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy szeptember elsejétől elvehetik a külföldi rendszámot azoktól a járművezetőktől, akik nem tudják azonnal igazolni, hogy jogosan használják azt. Az új szabály több ponton szigorította a külföldi rendszámok használatát, de maradt benne kiskapu: lízing- vagy bérleti szerződéssel megúszható az akár 800 ezer forintos bírság.