Aszimmetrikus furgonból lesz a jövő Renault-ja

Vágólapra másolva!
Egyterűvel mutatja be új formanyelvét a francia gyártó. Az elektromos Frendzy tanulmány mellett a felfrissített Twingo sportváltozatát is kiállította a Renault.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault
Forrás: Renault

Egyszerre személyszállító kisbusz és árufuvarozó furgon a Renault Frendzy tanulmányautó. Ezt jól láthatóan igyekeztek kifejezni a tervezők, ezért két különböző stílusban alakították ki a két oldalát. Az aszimmetrikus koncepció feladata, hogy javítsa az unalmas furgonok megítélését, megmutassa, hogy mennyi fantázia van ezekben az elsősorban munkára használt autókban. A Kangoo vagy éppen az Espace lehetséges utódjának is tekinthető, teljesen elektromos Frendzy ráadásul a Renault új formatervezési stílusáról is árulkodik.

Fotó: Gulyás Péter [origo]
Fotó: Gulyás Péter [origo]

Sok közös pontja van az utóbbi húsz évben a márkától látott többi tanulmánnyal, de nagy vonalakban kivehetők rajta azok a formai megoldások, melyek láthatók lesznek a jövő Renault-in. Elsősorban az orra árulkodó, a fényszórók és a hűtőrács alakja közös pont a megújult Twingóval, amely új fényszórói mellé két nagy reflektort kapott, és a csomagtartójára is jutott egy-egy kiegészítő lámpatest. RS csúcsváltozatában is kiállították a városi minit a frankfurti standon, kiderült, hogy az extra szélesítésekkel együtt jobban mutatnak rajta a korabeli, felcsavarozott ködfényszórókra emlékeztető, túlméretezett lámpák.