Mobiltelefonja buktatta le a gyorshajtót

Vágólapra másolva!
Egy svájci férfi 320-szal száguldott, amit le is fotózott a mobiljával. Ez lett a veszte.
Vágólapra másolva!

A 28 esztendős férfi 320 kilométer per órás sebességgel repesztett egy Genfhez közeli autópályán, ám csak fél évvel később bukott le a gyorshajtásért, amikor a rendőrök egy másik ügyben folytattak ellene nyomozást, és felfedezték a mobiltelefonján őrzött fotókat. A helyi hatóság szóvivőjének elmondása szerint a képek közül néhány kifejezetten az autó - egy Bentley Continental GT - sebességmérőjét mutatta. Ráadásul az útról készített felvételek az eset helyét, a telefon pedig a pontos dátumot is elárulta.

Az adatok alapján a peches gyorshajtó idén áprilisban, helyi idő szerint hajnali fél négy előtt pár perccel száguldott a Genf környéki sztrádán. A rendőrök szerint a barátait akarta lenyűgözni a fotókkal. Forgalmi engedélyét most bevonták, és óvadék ellenében szabadlábra helyezve várja bírósági tárgyalást.

Forrás: Bentley

A svájci fiatalember esete nem egyedi, sőt még nem is számít rekordernek a Bentley Continental GT tulajdonosok között: az alábbi videón például az látható, amint 345 km/órával száguldanak egy ugyanilyen típusú autóval egy németországi autópályán.