Vágólapra másolva!
A McLaren lelassította az MP4-12C gyártását, hogy megoldják a minőségi kifogásokat. A tulajdonosok szerint rengeteg probléma van a már eladott autókkal.
Vágólapra másolva!

Az angol Autoweek riportja szerint a McLarennél lelassították a termelést az MP4-12C-t ért minőségi kifogások miatt. Az autógyártó jelenleg is azon dolgozik, hogy az autóval kapcsolatos kisebb problémákat kijavítsa. A helyzet azért érdekes, mert annak idején Ron Dennis a McLaren utcai sportautóinak a bevezetését úgy kommentálta, hogy szeretnének a Ferrari nyomdokaiba lépni. Úgy látszik, ez az MP4-12C-vel részben sikerült is.

Egyes autókon kondenzáció jelentkezik az első fényszóróknál, de az ajtókkal is több gond volt már. Az ajtót mozgató mechanizmus mellett állítólag nedves környezetben problémák adódtak az ajtónyitás érintős érzékelőjével.

A jalopnik.com szerint több McLaren tulajdonos arról számolt be, hogy rengeteg probléma lépett fel az autóikkal. A visszajelzések alapján gondok voltak az indításgátlóval, a fékcsővel, a navigációs rendszerrel, valamint a motor feletti üveg tömítése sem tökéletes. Egy brit tulajdonos arról számolt be, hogy egy szervizelés után az autó azt írta ki, hogy a következő szerviz időpontja 26000 nap múlva lesz, rádió akkor is szól, ha az autó parkol, valamint indokolatlanul jelzi, hogy defektes a kerék. Emellett több kis elektronikai probléma miatt lemerülhet az akkumulátor.

Forrás: McLaren

A gyártó azt cáfolja, hogy ezek a minőségi kifogások az autó biztonságát és teljesítményét befolyásolnák. Ehelyett a vállalat azt mondja, hogy a gyártást azért lassították le, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amelyek már megjelentek a már kint lévő autókon.

A McLaren szerint az akkumulátor problémák egyik oka az audio fejegység lehet. A tulajdonosok azt tanácsolták, hogy az autó zárásával együtt az autó állítsa le az elektromos rendszereit is. Ez a biztonsági óvintézkedés az akkumulátorok állapotát is megóvná.

Az Autoweek szerint két-három hetet késik 179 darab Egyesült Állomokban megrendelt autónak a szállítása, addig a megoldják a minőségi kifogásokat.