Elektromos töltőállomást adtak át Budapesten

Vágólapra másolva!
Az E.On első elektromos töltőállomása a Kempinski Hotel Corvinusnál nyílt meg, és 2012 végéig ingyen használható. Még idén új töltőállomásokat is elkezdenek építeni Tatabányán és Győrben.
Vágólapra másolva!

Az E.On még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. Előzetes terveik alapján év végéig Tatabányán és Győrben alakítanánk ki még egy-egy töltőállomást, amiknek a kialakításában az áramszolgáltató szeretne szorosan együttműködni a városok vezetésével. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre, ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat.

Az áramszolgáltató "Energia új utakon" nevű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.On elektromos töltőpont átadása volt. A szálloda előtt két álló, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el. Mostantól bárki használhatja a töltőállomásokat, aki elektromos járművel - e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat. 2012. december 31-ig a töltőállomásoknál mindenki számára ingyen tölthetőek az elektromos járművek.

Forrás: E.On
Az E.On képviselői mellett Rogán Antal kerületi polgármester is részt vett a csütörtöki átadón