Pénteken végleg összeomolhat a Saab

Vágólapra másolva!
Kínai befektetők sem mentik meg a Saabot, a svéd gyártó nem kér az ázsiai segítségből. Két nap múlva végleg összeomolhat a cég.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy hamarosan véget ér a Saab története, már biztos, hogy a kínai partnerek sem mentik meg a gyártót. A Pang Da és a Youngman szeretett volna részesedést vásárolni a cégben, a svédek azonban felbontották a megállapodást.

A háttérben az áll, hogy a kínaiak úgy szerették volna módosítani a szerződést, hogy a pénzükért cserébe az egész céget kérik. Az eredeti megállapodásban 53,9 százalékos részesedés megvásárlásáról volt szó, az új feltételeket a Saab elfogadhatatlannak minősítette.

Nehezíti a gyártó helyzetét, hogy a svéd kormány által kinevezett csődgondnok, Guy Lofalk úgy döntött, hogy leállítja a reorganizációs folyamatot. A cég megtámadta a döntést, annak megsemmisítését kéri, illetve Lofalk helyett új ügyintéző kinevezését követeli. Október 28-ra várható a bíróság döntése, amennyiben az a Saab részére kedvezőtlen lesz, az autógyártót felszámolják.