Hivatalos képeken a felfrissített Audi A4-es

Audi A4
Vágólapra másolva!
Kis optikai változás mellett a motorválaszték is fejlődik. A felfrissített A4-es jövőre mutatkozik be hivatalosan, nehéz dolga lesz az új 3-as BMW ellen.
Vágólapra másolva!

Forrás: Audi

Az Audi éppen a napokban jelentette be, hogy legördült a tízmilliomodik A4-es a gyártósorról, persze ebbe beleszámít a modell elődje a 80-as is. A legújabb A4-es 2007 óta van jelen a piacon, de lassan szükség volt a frissítésre, főleg a hamarosan megjelenő új BMW 3-as sorozat miatt. Talán éppen ezért az Audi már most leleplezte a 2013-as modellévű A4-est, amely hivatalosan valamelyik jövő évi autószalonon mutatkozhat be, várhatóan már Genfben.

Forrás: Audi

Az autó a szokásos modellfrissítésen esett át, többnyire az orrész változott. Más a hűtőmaszk, az első lökhárító, de leginkább a fényszóró változott. A LED-es nappali fény már máshogy kacskaringózik a burkolat alatt, de ezzel együtt a hátsó lámpa is más. Az utastérben a kormány formája lett más, egyszerűbb lesz a MMI rendszer, és javul az anyagminőség.

Forrás: Audi

Műszakilag nagy változás, hogy az új A4-esben már bemutatkozik az első elektrohidraulikus kormány, de emellett a motorok is fejlődnek. Az 1.8 TSI motor már 170 lóerős verzióban lesz kapható, míg az Amerikába is szánt kétliteres TFSI 211 lóerőt ígér. A benzinesek közül még a 3.0 TFSI motor erősödik, az S4-ben már 333 lóerő leadására lesz képes. A turbódízeleken is fésültek egy kicsit, a kétliteres közös nyomócsöves TDI 136, 163 és 177 lóerős teljesítményszinttel lehet megvenni.

Forrás: Audi

A váltók terén a hatfokozatú kéziváltó mellett kapható lesz fokozatmentes CVT, nyolcfokozatú automata és hétfokozatú duplakuplungos váltóval is.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vkdReAuJG2bpuev5

Az Audi S4-es gyári bemutatkozó videója

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CZEA16XnEsiyXnks

Az A4 Allroad quattro modellfrissítés után