Nem büntetik a blokkolót

Vágólapra másolva!
A lézerblokkoló használata nem minősül számítástechnikai rendszer elleni vétségnek.
Vágólapra másolva!

A Gyulai Városi Bíróságon csütörtök reggel tartott előre hozott tárgyaláson az ügyész jelentette be a vád ejtését, s mivel ezt a felek tudomásul vették, a bíróság határozatban szüntette meg a büntetőeljárást.

A 35 éves békéscsabai autós ellen azért emeltek vádat, mert az ügyészség szerint tavaly októberben, a város határában blokkolót használva akadályozta a traffipax berendezés működését. A vádiratot számítástechnikai rendszer elleni vétség miatt terjesztették elő, de a szakértők sokat vitatkoztak azon, hogy egy sebességmérés zárt számítástechnikai rendszernek minősül-e.

A férfi az eljárás során még a rendőrségen azt mondta: a berendezést 2010 tavaszán vette 50 ezer forintért a megyeszékhelyen egy üzletben, ott is szerelték be a gépkocsijába; azóta nem nyúlt hozzá, nem kapcsolgatta azt soha.

Futó Sándor, a megyei főügyészség sajtószóvivője a Békés Megyei Online-nak azt mondta: a bírósági eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján azt lehetett megállapítani, hogy amit a vádlott elkövetett, az nem bűncselekmény. A megyei hírportál közlése szerint így a csaknem félmilliós bűnügyi költséget az állam fizeti.