A Manta felélesztését tervezi az Opel elnöke

Vágólapra másolva!
Karl-Friedrich Stracke szívesen látná újra a legendás sportkupé utódját a márka kínálatában.
Vágólapra másolva!

Mára igazi klasszikussá vált az Opel két hetvenes-nyolcvanas évekbeli sportkupéja, a Manta és a GT, jelenleg azonban a kupék rajongóinak be kell érniük az Astra GTC-vel, amely egyedi formaterve ellenére nem más, mint egy nagyon erős, OPC-változatban is elérhető, háromajtós kompakt.

Fotó: Balogh Bence [origo]
Mantás kollégánk beszámolóját az Opel születésnapi rendezvényéről itt olvashatja!

Úgy tűnik, az Opel igazgatótanácsának elnöke, Karl-Friedrich Stracke nem elégszik meg ennyivel: "Egy Mantához hasonló modellre szükség van a kínálatban, persze modern műszaki alapokkal és friss formatervvel. A Mantának széles rajongótábora van, ez a kocsi képes volt igazi érzelmi kötődést kiváltani" - nyilatkozta a német Tagesspiegel című lapnak adott interjúban.

Fotó: Balogh Bence [origo]

Néhány évvel ezelőtt az amerikai Saturn Sky átemblémázott változata, a GT volt a cég legsportosabb modellje, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hamar le is vették az árlistáról. " A jövőben akár egy új GT-t is el tudnék képzelni, amely szellemiségében a klasszikus elődre emlékeztet" - tette hozzá az elnök, aki annak idején maga is egy Manta tulajdonosa volt.