Nagyobb szerepet kap a Nissan sportrészlege

Vágólapra másolva!
A Nissan bejelentette, hogy az 1984-ben alapított Nismo a jövőben a cég utcai autóit is tuningolja majd. Olyasféle részleg jön létre, mint ami a Mercedesnek az AMG, vagy a Fiatnak az Abarth.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan

A program keretében a Nismo elnevezés (Nissan Motorsports International) 2013-tól a Nissan-modellek sportos változatait fogja azonosítani, hasonlóan az AMG-hez vagy az Abarth-hoz. A Tokiói Autószalonon már be is mutatták a Juke Nismo koncepcióautót, a Nismo jellegzetes gyöngyházfehér fényezésével, sportos légterelőkkel és új lökhárítókkal, sportfutóművel, nagy felnikkel és az 1,6-os turbómotor tuningolt változatával.

Forrás: Nissan

2011-ben a Nissan GT-R Nismo által kifejlesztett versenyváltozata nyerte a japán SUPER-GT bajnokságot, valamint a FIA GT1 világbajnokság versenyzői kategóriáját, emellett a cég megtervezte a LEAF Nismo RC-modellt, a világ első elektromos hajtású versenyautóját. A Nismo utcai autókkal kapcsolatos tevékenységét azonban eddig elhanyagolta, csak a kevés piacon kapható speciális Z-sorozat jelezte, hogy ezzel is foglalkoznak.

"Az a célunk, hogy a Nismo-érzést és a vezetés élvezetére koncentráló törekvéseket a fő modellekben is megjelenítsük, és a Juke Nismo Concept érzékelteti, hogy mi az, amit ez ügyben tehetünk" - mondta Tokióban Carlos Ghosn, a Renault-Nissan szövetség vezérigazgatója.

Forrás: Nissan

Amellett, hogy a Nissan-modellek átalakított, nagyteljesítményű változatait tervezik majd meg, a cég tervei között szerepel, hogy kibővíti az utólag beépíthető, teljesítményt fokozó és a sportos optikát adó tartozékok körét is. A Nismo 2013 elején átköltözik egy új, erre a célra tervezett központba, amely Yokohama Tsurumi városrészében fog működni. Itt a versenyautókat értékesítő részleg mellett helyet kap egy nagy szerviz, valamint a Nismo-örökséget bemutató múzeum, ahol megtekinthetők a cég eddigi utcai- és versenyautói.