Indiaiak és törökök is mentenék a Saabot

Vágólapra másolva!
A Bloomberg szerint az indiai Mahindra autógyár tárgyalna a Saab részleges vagy teljes megvásárlásáról.
Vágólapra másolva!

A Saab ugyan tavaly év végén csődöt jelentett, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a cégnek végleg befellegzett. Több érdeklődő is van a vállalatra, a Bloomberg információi szerint ezek egyike India legnagyobb szabadidőautó-gyártója, a Mahindra & Mahindra. Az ázsiaiak a részleges vagy teljes megvásárlásról is szeretnének tárgyalni a Saab bíróság által kijelölt felszámolóival.

Kapcsolatfelvételre eddig nem került sor, Roma Balwani, a Mahindra szóvivője a Bloomberg érdeklődésére nem volt hajlandó kommentálni az ügyet. Bharat Doshi pénzügyi igazgató is csak annyit üzent SMS-ben, hogy egy megbeszélés miatt nem tud nyilatkozni.

A Saab-ügyhöz közel álló források szerint legalább egy török érdeklődő is van a vállalatra. Ennek hátterében az áll, hogy a török kormány nagyon szeretne egy török autómárkát, amelynek megalapításában és beindításában nagyon hasznosak lennének a Saabtól megszerzett eszközök. Hans Bergqvist és Anne-Marie Pouteaux, a két felszámolóbiztos nem nyilatkozott a Bloombergnek a híresztelésekről.