Ingyen adja az összkerékhajtást a BMW

Vágólapra másolva!
A regisztrációs adóval csökkentett árakon felül is ad kedvezményt a hazai importőr. Bizonyos modellekhez ajándékba adják az összkerékhajtást.
Vágólapra másolva!

A BMW és Mini személyautók hazai importőre bejelentette, hogy a forint gyengülése és a kétszázalékos áfa-emelés ellenére teljesen egészében átengedi a vevőknek a regisztrációs adó csökkentését, ami után például az egyik legnépszerűbb modell, az 520d listaára 600 ezer forinttal csökken. Arra a kérdésünkre, hogy milyen euró/forint árfolyam mellett kalkulálták a januártól érvényes árlistájukat, Paul de Cuortois, a BMW Magyarország ügyvezetője azt válaszolta, hogy számukra "egyfajta befektetés az új árlista, és a jelen - nem túl kedvező - gazdasági helyzetben is tartani próbálják, egyelőre nincs szándékukban néhány hét vagy akár hónap múlva lecserélni".

A regisztrációs adó átengedésén túl további akciókkal is készült a BMW Magyarország: a Minik esetében további árkedvezményt adnak, a BMW-knél meg felár nélkül kínálják az xDrive nevű összekerék-meghajtási rendszerüket azokhoz a modellekhez, amelyek két- illetve négykerék-meghajtással is rendelhetőek, így a teljes 5-ös és 7-es sorozathoz, a 3-as sorozat Coupé, Cabrio és Touring modelljeihez, valamint az X1-es szabadidő-autóhoz. Így, összehasonlítva például a BMW 330d xDrive Touring tavalyi árát az összkerékhajtással rendelt 3-as kombi idei árával, az árelőny több, mint 1,8 millió forint.

Ami az új modelleket illeti, a hazai importőr 2012 elején vezeti be a magyar piacra az új 3-as sorozatot és az 5-ös sorozat ActiveHybrid változatát, valamint a Mini Roadstert, az év későbbi szakaszában pedig további új modellek mellett a BMW 6-os Gran Coupé is elérhető lesz.

Forrás: BMW
Forrás: BMW

A BMW és Mini márkák importőre tavaly összesen majdnem 1500 személyautót értékesített, az újautók esetében a 2010-hez viszonyított növekedés 35 százalék. Szintén nőtt a magyar beszállítói mennyiség a bajor konszernnél: bár a 2011-es eredmények csak későbbre várhatók, valószínűsíthető, hogy az éves beszállítói érték Magyarországról meghaladta az egymilliárd eurót.