Kétszáznál borult fel egy nyitott sportkocsi

AC Cobra
Vágólapra másolva!
Kisebb sérülésekkel megúszta a borulást az irányíthatatlanná váló Shelby Cobra sofőrje. A belső kamerás videón látható, mire való a bukócső a hatvanas évek versenyautójának hátán.
Vágólapra másolva!

Carroll Shelby sportautója, a Cobra egy igazi amerikai legenda, olyan sokan vágynak rá a világon, hogy több cég is szakosodott az eredetire megszólalásig hasonlító replika gyártására. Egy ilyennel borult fel az a sofőr, aki a kaliforniai Willow Springs Raceway versenypályán megrendezett nyilvános pályanapon 130 mérföldes, megközelítőleg 210 km/h-s sebességnél a futómű meghibásodása miatt felborult, számtalanszor megpördült a tengelye körül és 150 méterrel a pálya mellett állt meg.

Forrás: Autokraft

Szinte csodának számít, hogy a pilóta térd- és bordasérüléssel megúszta a borulást a tető nélküli roadsterben. Védőöltözete mellett a vezetőülés mögötti bukócső mentette meg az életét, amely egészen addig csak az autó formáját megtörő, furcsa alkatrésznek tűnik, amíg nincs rá szükség. A műszerfalra erősített kamera rögzítette a sportkocsi utolsó perceit, és a videóban az is látható, mi maradt az egykori kedvencből.