Metróalagútba hajtott egy férfi San Franciscóban

Vágólapra másolva!
Terepjárójával hajtott a San Franciscó-i metró alagútjába egy 40 éves férfi január 19-én. Két órán át szünetelt a forgalom az összes földalatti vonalon.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP
A kép illusztráció. Az alsóneműs metrózás napján készült január 8-án New Yorkban

Az eset csütörtök reggel történt, a kocsi vezetője pár perccel hat óra előtt "metrózott". A Church Streettől kelet felé haladt, és majdnem eljutott a Van Ness Stationig. Szemtanúk szerint 40 mérföldes óránkénti sebességgel, azaz 64 km/h-val hajtott a síneken. A 40 éves Scott Mitchellt rendőrség őrizetbe vette, de nem közölte, hogy az illető miért hajtott az alagútba.

"Úgy tűnik, egyszerűen belehajtott az alagútba, és a járműve akkor ragadt be, amikor nekiment egy betonlépcsőnek. Úgy véljük, alkohol hatása alatt volt. Nagy szerencse, hogy senki nem sérült meg" - nyilatkozta Albie Esparza, a helyi rendőrség szóvivője.

A forgalmat csak azután indították újra, hogy az üzemeltető ellenőriztette az egész rendszert. Károkat is felfedeztek a sínekben, a szerelvények a javítás idején ott kisebb sebességgel haladhatnak. Hogy felmerült-e terrortámadás gyanúja, nem lehet tudni.