Olcsó szedánon dolgozik a Citroën

Citroen ID
Vágólapra másolva!
A keleti régióban népszerű, elérhető árú négyajtósok ellenfelének szánják az újdonságot - számolt be a francia L'Automobile Magazine.
Vágólapra másolva!

Új irányba bővíti modellpalettáját a Citroën, a hagyományos típusoknál többre vágyó vevőknek szánt DS sorozat mellett annak tökéletes ellentéte, egy költséghatékony típus gyártását tervezik, amely a klasszikus spórolós cápa Citroën, az ID nevét örökölheti.

A franciák bizonyára megirigyelték a Dacia, a Skoda és a Chevrolet sikereit az olcsóautó-szegmensben, így a drágábban értékesíthető modellek mellett egy kifejezetten jó ár/érték arányú kocsiban gondolkodnak, amely az Európa keleti régióiban és Ázsiában kedvelt háromdobozos felépítésű lesz. Néhány évvel ezelőtt már próbálkoztak hasonlóval, de a C4 Pallas nem volt elég sikeres.

Utódjáról annyit árultak el, hogy 4,5 méter hosszú lesz, karosszériája tágas utasteret és jókora csomagteret rejt, futóműve pedig klasszikus franciás gördülési komfortot nyújt majd.

Bár költséghatékonyságról beszélnek, a Citroën nem egy filléres minimálautót, hanem egy racionális modellt szeretne piacra dobni, így a high tech kütyük kivételével minden fontos extra benne lesz az ID-ben.

Ennek megfelelően motorválasztéka is a szokásosnál kevesebb variációs lehetőséget kínál. Bemutatóját az októberi Párizsi Autószalonon tartják, piaci bevezetése 2013-ban várható a hazai kereskedésekben is.