Lefoglalták a kalózkirály luxusautóit

Cadillac Eldorado 1957
Vágólapra másolva!
A múlt héten a hatóságok által bezárt Megaupload fájlmegosztó tulajdonosától, a csalással vádolt Kim Dotcomtól hatmillió dollár értékben foglaltak le luxusautókat és veteránokat.
Vágólapra másolva!

A német származású üzletember, Kim Dotcom birodalma a múlt héten összedőlt, miután a hatóság bezáratta a tulajdonában lévő, világszerte elérhető Megaupload fájlmegosztó oldalt. Az Interpol és az FBI közös akcióban tartóztatta le a csalással vádolt Dotcomot, akinek többek között hatmillió dolláros autógyűjteményét is magukkal vitték új-zélandi birtokáról, ahová hatalmas vagyonát menekítette.

Forrás: [origo]
Hatmillió dollár értékű új és veterán luxusautóból áll Kim Dotcom gyűjteménye
(Gyári fotók a lefoglalt autókról a galériában. Kattintson a képre!)

Két tucat ritka és értékes autót vittek magukkal az autószállítók, köztük olyan klasszikusokat, mint egy Lamborghini LM002-es terepjáró vagy egy 1959-es rózsaszín Cadillac, de új kocsikból is különleges válogatás állt a garázsban, egy Rolls-Royce Phantom Drop Head Coupe mellett szinte az összes Mercedes-Benz AMG modell, köztük több CLK DTM, a versenyautó utcai kivitele. Csaknem minden kocsi rendszáma is egyedi, például "CEO", "GOD", "POLICE" és "HACKER" feliratokkal.