Készül a BMW magát vezető autója

Vágólapra másolva!
Csúcstechnológiás érzékelőivel önállóan is tud haladni a BMW kísérleti járműve.
Vágólapra másolva!

A vevők elsősorban a vezetési élmény miatt választják a BMW-ket, a bajorok most mégis azon dolgoznak, hogy kockázatos helyzetekben kivegyék az irányítást a sofőr kezéből. A jövő modelljei biztonságosan vezetik majd magukat a rossz időjárási viszonyok között, hosszú autópálya-szakaszokon vagy éppen a dugóban.

Forrás: BMW

Egy 5-ös sorozatba építették be a tesztelés alatt álló rendszert, amelyhez lézerszkenner, radar, ultrahangos érzékelő és több kamera is tartozik, amelyek segítségével a kocsi pontosan meg tudja állapítani a helyzetét a forgalomban, és folyamatosan tudja figyelni a körülötte autózókat.

Forrás: BMW

Münchenben elsősorban a vezetőtámogató rendszerek tökéletesítésére és a veszélyes közlekedési szituációk elkerülésére fejlesztik a magát vezető autót, a sofőr nélkül közlekedő járműveket egyelőre sem a társadalom, sem a nemzetközi irányelvek nem támogatják.

Nézze meg, hogyan működik élesben a magát vezető BMW!

Az elektromos i3-as tanulmányautóban már a rendszer több eleme is bemutatkozott, például a vezető beavatkozása nélküli automata parkoló és egy "araszolásasszisztens", amely magától tartja a távolságot, adagolja a gázt, és kormányozza is az autót.