2013-ban jön az új Mini

Vágólapra másolva!
A Mini a 2013-as Frankfurti Autószalonon leplezi le az új modell harmadik generációját. Attól kezdve a John Cooper Works márkanévből egy külön almárkát hoznának létre, nagyjából úgy, ahogy a BMW és az M GmbH annak idején kettévált.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mini
Egy év múlva lesz kapható a Paceman

A Mini folyamatosan bővíti a kínálatát. Már kapható a kétszemélyes Coupé, hamarosan érkezik a Roadster, egy év múlva pedig a Countryman sportosabb változata, a kupés tetővonallal és csak két ajtóval rendelkező Paceman is kapható lesz. 2013 végén mutatkozik be az új Mini harmadik nemzedéke, amelynek különlegességét az adja, hogy ebből már ötajtós modell is lesz. A jelenlegi Mininél kisebb Rocketman tanulmányautóról a napokban derült ki, hogy nem kerül gyártásba.

Az amerikai Car & Driver magazin azt állítja, hogy a Mini elnök-vezérigazgatója, Kay Segler külön almárkává tenné a Minin belül a John Cooper Works márkanevet. Segler azt szeretné, hogy a jövőbeni JCW autók ne csak a Cooper S modellek kiegészítéseként létezzenek (kicsit tovább tuningolt motorral és új légterelőkkel), hanem önálló sorozatot hozna létre az egykori Forma-1-es tervező és csapattulajdonos, Mini-tuningoló John Cooper nevével.

Forrás: Mini
A jelenlegi Mini John Cooper Works 211 lóerős

Hamarosan egyébként a Countrymanből is bemutatkozik a JCW változat, a pletykák szerint az 1,6-os turbómotorból már 225 lóerőt hoznak majd ki benne. Ez a motor kerülhet később a mostani Mini búcsúzó kiadásába, a JCW GP változatba is.

A Car & Driver szerint az új generációs, 2015-ben érkező JCW modellek akár új, nagyobb hengerűrtartalmú motorokat és alaposan módosított külsőt és belsőt kaphatnának, hogy jobban elkülönüljenek a gyengébb Mini modellektől. Akár az is elképzelhető lenne, hogy a JCW modellek összkerékhajtású hibridek lennének, amelyekben a benzinmotor az első, a villanymotorok a hátsó kerekeket hajtanák.