Modellfrissítéssel tartják életben a Smartot

Vágólapra másolva!
Két év után újból felfrissítik a Smart Fortwo második generációját. Apró külső változtatások, jobb minőségű utastér és matt fényezés mellett a teljesen elektromos változat jelent újdonságot.
Vágólapra másolva!

Forrás: Smart

Nem hozta meg a várt sikert a Mercedesnek a Smart, de 1998-óta annyi érdeklődőt azért vonzott a miniautó, hogy megérje költeni a Swatch óragyárral közösen alapított almárkára, és ne dőljön be úgy, mint a hasonlóan reményteli Maybach. A 2007-ben piacra dobott második generáció másodszor frissül fel. Nagyobb hűtőrácsot kap, melyre már az emblémát is felerősítik, sportosabb lesz a lökhárító formája, kap hozzá küszöbtoldatokat is és LED-es nappali menetfény is rendelhető lesz.

Forrás: Smart

A három új könnyűfém felni mellett akár mattszürke fényezéssel is választható a megújult Smart, utasterét jobb minőségű anyagokból állítják össze, többféle szín vagy akár bőrborítás is kapható lesz. A motorválaszték marad a régi, egy egyliteres, háromhengeres benzines 61, 71, 84 vagy 102 lóerős változatban és egy 800 köbcentis dízel 54 lóerővel.

Forrás: Smart

Újdonság a tavaly bemutatott 74 lóerős, teljesen elektromos változat, melyet korábban a berlini e-mobility programban teszteltek. A megújult Smart ott lesz a Genfi Autószalonon, a kereskedőkhöz pedig áprilisban kerül.

Végezetül egy videó arról, hogy bármilyen kicsi is a kétszemélyes, farmotoros Smart, parkolni nem mindenkinek könnyű vele, még ott sem ahol igazán nagy autókhoz szoktak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=W7PNyLV4HQTTZNfk