Senkinek sem kellett Obama Chryslere

Vágólapra másolva!
Senki sem akarta megvenni az interneten az amerikai elnök régi Chryslerét, legalábbis nem egymillió dollárért. Minimum ennyit szeretett volna ugyanis kapni jelenlegi tulajdonosa a nyolcéves Chrysler 300C-ért, de végül senki nem klikkelt.
Vágólapra másolva!

Forrás: Chrysler

A Chicago közelében élő Lisa Czibor szerette volna eladni az autót, és a csütörtökön zárult internetes aukció vége előtt néhány órával még bízott a sikerben, volt ugyanis néhány komolynak tűnő érdeklődő. A nőnek azonban csalódnia kellett, a listaár sokszorosáért kínált használt autó senkinek sem kellett.

"Németországban a pápa Golfját majdnem 250 ezer dollárért adták el úgy, hogy ő valószínűleg soha nem utazott vele. Obama viszont használta ezt az autót" - indokolta a magas árat az eladó. A sötét színű Chryslerrel Barack Obama még szenátor korában körülbelül 30 ezer kilométert tett meg.

Lisa Czibor közzétette annak a dokumentumnak a másolatát is, amely igazolja, hogy az autó Barack H. Obamáé volt. Az okirat szerint Obama 2004-tól 2007-ig - az elnöki kampány kezdetéig - használta az autót. A Chrysler ezután alig pár ezer kilométert futott, nagyon jó állapotú és balesetmentes.

A Chrysler 300C annak idején 30 ezer dollárba kerülhetett, ma 7 ezerrel drágább lenne a listaára. Az autó tulajdonosa a rosszul sikerült internetes aukció után kénytelen lesz jelenlegi értékén eladni az autót. "Becslésem szerint körülbelül 20 ezer dollárt (csaknem 4,5 millió forintot) kaphatok érte" - mondta Lisa Czibor, aki saját bevallása szerint nem rajong Obamáért.