Sárdagasztó Porsche és hazavágott Bentley - a Balatonba esett Hummerek társai

Vágólapra másolva!
A két Balatonba szakadt Hummer egyáltalán nem egyedi eset. Az oroszok a legerősebbek luxuskocsi-gyilkolásban, az internet hemzseg az olyan videóktól, amelyekben megállíthatatlannak tűnő terepjárók, méregerős sportautók és motorok válnak egyik pillanatról a másikra roncshalmazzá a móka kedvéért.
Vágólapra másolva!

Felháborodott kárörvendés helyett inkább hálásnak kellene lennünk a Balatonba süllyedt hummereseknek, mert így végre bekerült egy magyar videó is az olyan, neten hemzsegő filmek közé, amelyekben luxusautók válnak fémkupaccá egyik pillanatról a másikra. Elismerést érdemel a kreativitás, amely új és új oldaláról közelíti meg a balatoni vízre szállást. Az alábbi videó például ilyen.

Profi Balaton-átkelés egy Hummerrel

A Hummerek áztatása nem hungarikum, és nem is egyedi eset, és ha jól belegondolunk, valahol érthető is az ilyesmire való késztetés. Egy közel háromtonnás guruló bunkerből szemlélve a külvilágot gyorsan átalakulhatnak fejben a dolgok: a Balaton befagyott pocsolyává, az óceánpart pedig napsütötte autómosóvá zsugorodhat, ahogyan az alábbi videó is szemlélteti.

Ez a hummeres sem riadt vissza egy kis víztől

Nem kell ahhoz Hummer, hogy az ember azt gondolja, a Marson is vígan el tudna autózni, ezt a fajta életérzés már egy nagyobbacska szabadidő-autó és némi alkohol is elő tudja csalni. Itt éppen egy homokos strand fog ki egy orosz úriemberen, aki matrac helyett inkább az autóját használta fürdőzésre.

Részeg orosz randalírozik a strandon

Némileg nagyobb sportértékkel bír az alábbi próbálkozás, amelyben egy Porsche Cayenne tulajdonosa gondolta azt, hogy egy agyagos vízpart nem tud rajta kifogni. Az elszántsága akkora volt, hogy addig forgatta a kerekeket, amíg az egyik hátsó gumi fel nem robbant. Ha feladja, egy alapos mosatással megússza, így viszont a fél autó csere.

Addig erőltette, amíg fel nem robbant a gumi

Csodálatos, de egyben nem kevés kockázatot rejt, ha valakinek egyszerre van a birtokában terepjáró és motorcsónak, ez utóbbit ugyanis néha vízre is kell tenni, amihez ideális eszköznek tűnik a mindenen átgázolni képes járgány. A következő videó ilyen esetet mutat, ami miatt mégis kitűnik a sok hasonló közül, az az, hogy a végén már kisebbfajta dugó alakult ki a tengerben. Közel tíz perc, de megéri.

Elakadt a mentőautó és utána az azt mentő is

Egy kapatos milliomos és egy erős luxusautó párosításából nem sok jó dolog születik, erre jó példa az alábbi videó is, amelyben egy Bentley Continental GT az áldozat. A divatos és már ránézésre is nagyon kényelmes tréningruhát viselő tulajt szemmel láthatóan nem viselte meg az eset.

Nem sajnálta a luxusautóját

A Bugatti Veyron a világ egyik legdrágább és legerősebb sportautója, nem csoda, hogy már az úton tartása is embert próbáló feladat, amely meghaladja egyik-másik tulaj képességeit. A számos pórul járt Veyron közül az alábbi története a legfurcsább: az amerikai tulajdonos állítólag egy alacsonyan szálló pelikán miatt rántotta félre a kormányt és esett az út melletti sós vizű tóba. Lehet, hogy a biztosító nem hitte el.


A világ egyik legdrágább sportautóját is sikerült vízbe rakni

Ha valaki milliomos, meglepő, hogy mennyi mindenen tud spórolni. A következő videó 11 éves főszereplőjének az apukája azzal, hogy vett magának egy Audi R8-at ügyesen megúszta, hogy távirányítós játékautót vegyen a gyerekének, egyszerűen csak kiviszi mindkettőt egy füves rétre, és átadja a slusszkulcsot, pont így.

A világ egyik legdrágább játékszere az Audi R8

Egy sportautót nem csak megvenni nehéz, de vezetni is, így nem véletlen, hogy a net tele van a pórul járt autóversenyzők történeteivel. Alább egy klasszikus esetet: két Corvette találkozik a piros lámpánál, a folytatás csak abból a szempontból meglepő, hogy mind a két autó összetörik.

Két sportautó + egy piros lámpa + gyorsulás = két törött autó

A két Corvette piros lámpás ügyetlenkedése eltörpül ahhoz képest, amit néhány japán Ferrari-klubtag művelt Japánban. Tavaly december elején változott rémálommá a vidám csoportos gurulás a klubtagokkal, mikor is nyolc Ferrari, egy Mercedes és egy Lamborghini rohant egymásba a csugokui autópályán.

Nem úgy sikerült a közös gurulás, ahogy eltervezték

Motorral pórul járni azért jóval egyszerűbb, mint sportkocsival, de az alábbi esetet nehéz arra fogni, hogy azért történt, mert két kerékkel kevesebb van.

Nehéz sajnálni