Úszik a vízen a Hummer-pótló

Gibbs Humdinga
Vágólapra másolva!
Egy detroiti cég olyan kétéltű teherautókat gyárt, amellyel a vízen is 48 km/órával lehet közlekedni. Hummer helyet ezzel kell bemenni a Balatonba.
Vágólapra másolva!

Ha az ember mozirajongó, akkor elég gyakran láthat olyan járműveket, amely egyszerre képes menni földön, vízen, levegőben, némelyikkel még a Holdra szállás sem lehetetlen. A detroiti Gibbs Technologies most két olyan járművet bocsátott ki, amely csak az első kettőre alkalmas, a Humdinga II és a Phibian kétéltű teherautók. A furcsa kinézetű járművek biztosan felhívják magukra a figyelmet, hiszen hajótest formájuk nem éppen átlagos az autógyártásban.

A gyártónak van kétéltű Hummernek kinéző modellje is, ez a sima Humdinga, amely 350 lóerős motorjával szárazföldön akár 9,2 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 100 km/h-ra. Szárazföldön 160, vízben 64 km/h a végsebessége. A vezető mellett még négy utas szállítására alkalmas.

Forrás: Gibbs
A sima Humdinga

Egy ilyen jármű azok számára lehet tökéletes választás, akik szeretik a robusztus és innovatív dolgokat, és már nem telnek be a Hummerek látványával. Az igazán megalomániás macsók körében telitalálat lehet. Az sem fog csalódni, aki a technikai részletek iránt fogékonyabb, ugyanis a Phibian szénszálas technológiával készült, duplaturbós dízelmotorjának köszönhetően nagy gyorsan mozog a szárazföldön, de a vízen sem vall szégyent, ott is 48 km/h-s sebességre képes. Amikor behuppan a vízbe, egy gomb megnyomásával körülbelül 10 másodperc alatt a jármű átalakul egy hajóvá: a dupla sugárhajtás aktiválódik és a kerekek behúzódnak.

Forrás: Gibbs
A Humdinga II

Az összkerékhajtású Phibian 12 utas és 3 fős kiszolgáló személyzet befogadására képes, teherautóvá átalakítva 1,5 tonna szállítására alkalmas. Bár az úszó kamiont elsősorban felderítő és katonai küldetésekre szánták, az sem kizárt, hogy Hummer sikerének mintájára, személyes használatra is megvásárolható lesz.

Forrás: Gibbs
A Gibbs Phibian, ez már inkább hajó