A Kia fegyvere a 7-es BMW ellen

Vágólapra másolva!
A Kia három grafikát közölt első hátsókerék-meghajtású limuzinjáról, amelyet a német prémiumautók ellenfelének szánnak. Nagy a fejlődés az Opirushoz képest.
Vágólapra másolva!

Forrás: Kia

A gyári rajzok alapján vonzó és sportos autó lesz Kia zászlóshajtója, amelyet egyelőre KH kódnév alatt fejlesztenek, és amely pár hónapon belül bemutatkozik a nagyközönségnek. A szériaváltozat várhatóan már a K9 néven érkezik majd, a Hyundai Genesis technikájára építve. Ez azt jelenti, hogy a nagy Kiának a hátsó kerekei lesznek hajtottak, mégpedig kizárólag V6-os és V8-as benzinmotorok által, az erőátvitelt pedig nyolcfokozatú automatikus váltó végzi.

Forrás: Kia

A gyengébb motor várhatóan a 337 lóerős 3,8 literes V6-os, a legerősebb pedig az ötliteres, 435 lóerős V8-as lesz. A K9 európai bevezetése kevéssé valószínű, inkább Koreában, Kínában és Észak-Amerikában számíthat sikerre. Nemcsak a konstrukciója, hanem a külseje is nagyon hasonlít a K9-nek a 7-es BMW-re, főleg azért, mert a Kia jellegzetes, üvöltő tigrist mintázó egyen hűtőmaszkja nagyon hasonlít a német autó dupla veséjére. Érdekes, hogy a K9 elődje, az Opirus annak idején a Mercedes pápaszemes E-oszályát másolta le a formatervével, most pedig a másik német prémiumgyártót mintázták.

Forrás: Kia