hirdetés

Erősebb és könnyebb lett a legolcsóbb Ferrari

2012.02.16. 13:43

A Ferrari felfrissítette a keménytetős kabrióját, a California teljesítménye 30 lóerővel nőtt meg.

Forrás: Ferrari

A Genfi Autószalonra időzíti a Ferrari a modellfrissítés utáni California bemutatóját. Semmit sem változtattak a kabrió megjelenésén, a változásokat a lemezek alatt kell keresni. Új leömlővel és módosított vezérlő számítógéppel találtak még 30 lóerőt és 20 Nm-t a 4,3 literes szívó V8-asban, melynek teljesítménye a beavatkozás után 490 lóerőre, legnagyobb nyomatéka pedig 505 Nm-re emelkedett.

Forrás: Ferrari

Az alumínium karosszéria vázát is átdolgozták, így 30 kilogrammot sikerült lefaragni a California tömegéből, amely azonban pillasúlyúnak még így sem nevezhető, mivel még most is 1,6 tonnát nyom. Persze ez nem jeleni azt, hogy lassú lenne, a 0-100 km/órára történő gyorsítás ideje a beavatkozásoknak köszönhetően négyről 3,8 másodpercre csökkent.

Forrás: Ferrari

Egyes vásárlók túl puhának érezték az autót (ami nem csoda, mivel az autót elsősorban az amerikai piacra tervezték), ezért a Ferrari elkészítette a felárért rendelhető Handling Speciale csomagot. Ez feszesebb rugókat, 10 százalékkal direktebb áttételezésű kormányművet, és kétszer gyorsabban reagáló, áthangolt, állítható keménységű mágneses elven működő lengéscsillapítókat takar.

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat