320 lóerős csúcsmodell az 1-es BMW-ből

Vágólapra másolva!
M135i néven mutatkozik be Genfben az új 1-es sorozat eddigi legsportosabb modellje. Egyelőre csak tanulmány formájában.
Vágólapra másolva!

Megkoronázza az 1-es sorozat második generációját a Genfi Autószalonon a BMW. A frissen létrehozott M Performance sorozat tagjaként mutatkozik be az M135i, a tanulmány a sportos széria dízelmotoros képviselőihez, az M550d-hez, valamint az X5 és X6 M50d-hez csatlakozik.

Ez az első alkalom, hogy háromajtósként láthatjuk az 1-es sorozatot, az év közepe felé a sportosabb, a BMW közleménye szerint keret nélküli ablakokkal készülő változat forgalmazása is elindul. Ugyan az M135i-t csak tanulmánynak nevezik, sok változtatás nem várható a formán.

Ugyan a BMW nem közölt műszaki adatokat az autóról, az Autocar úgy tudja, hogy a duplaturbós, háromliteres benzinest építették az autóba, 320 lóerő körüli teljesítménnyel. A tanulmány hátsókerék-hajtású, de a brit lap szerint opcionálisan összkerékhajtással is elérhető lesz. Üresen 1500 kilogrammos a sportmodell, 100 km/órás tempóra 4,9 másodperc alatt gyorsul.

Alaposan átdolgozták a felfüggesztéseket, alacsonyabb lett a hasmagasság, a felniket 18 colosakra cserélték. Előre 360, hátulra 350 milliméter átmérőjű féktárcsákat szereltek.