Vágólapra másolva!
A svédek Astra-méretű újdonságának végre a belseje is látható az új kiszivárgott képeken és az első videón.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volvo

Múlt héten már megmutattuk, hogyan is fog kinézni a BMW 1-es, a Mercedes A-osztály és az Audi A3-as ellenfele, de most még több, jó minőségű fotó és egy hivatalos videó szivárgott ki a vadonatúj Volvo V40-esről.

A kocsiról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 4,5 méteres hosszúságával az alsó-középkategória felső határát feszegeti, és azt, hogy kizárólag négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbómotorokkal lesz kapható, a legnagyobb motor kétliteres lesz. a palettán egyszerre váltja majd le a kissé koros S40/V40 családot.

Forrás: Volvo

A V40 orr-része az XC60-asra, fara inkább a C30-asra emlékeztet, utastere viszont az S60/V60 családdal mutat rokonságot. A "lebegő" középkonzol a jellegzetes kerek gombokkal és a középen összezsúfolt gomberdővel ebben is megtalálható, viszont a futurisztikus műszeregység teljesen más. Ez csak egyetlen kerek órát, a fordulatszámmérőt tartalmazza, ebben található a digitális sebességmérő, két szélén az üzemanyagszint és a vízhőfok kijelző.

Forrás: Volvo

A fedélzeti információs rendszer kijelzője jól látható, magas helyre, a középkonzol tetejére került, a kézifék megmaradt hagyományosnak, az anyagok és a formák tényleg méltónak tűnnek egy prémiumtermékhez. Bővebb információkat és műszaki adatokat várhatóan a március 6-ai világpremier előtt pár nappal fognak elárulni az autóról.