Az Év mentése a WTCC-ben

Yvan Müller, WTCC, Monza
Vágólapra másolva!
A monzai második futamon Yvan Müllert még legnagyobb vetélytársa Robert Huff sem tudta megtorpedózni. 250-nél meglökték, de a végén ő jött ki nyertesként az esetből.
Vágólapra másolva!

Bár a magyarok számára sokkal fontosabb volt, hogy a monzai második futamon Michelisz Norbert több mint hét körön keresztül az élen autózott, a háttérben volt egy nagyon látványos ütközés.

A második kör elején Robert Huff a célegyenes végén, 245-250 km/h-s sebességnél a féktáv kezdetekor megtorpedózta Yvan Müller autóját. Ilyenkor nem túl barátságos gesztus egy vetélytárs hátsó sarkát meglökni, mivel eleve instabil az autó hátulja.

Yvan Müller azonban ismét bebizonyította, hogy mekkora tehetséggel és tapasztalattal rendelkezik, hiszen míg a vetélytársak estek-keltek, ő a legnehezebb helyzetből úgy hozta vissza az autót a pályára, hogy még veszteni sem vesztett vele. Az abszolút legjobb első szektort hozta össze, igaz ehhez levágta az első sikánt. Erről azonban nem tehet, az viszont zseniális, hogy csúszás közben is mennyire észnél van. A zsenialítását jól mutatja, hogy fehér Seatban mögöttük jövő Gabrielle Tarquinit nem lökte meg senki, de az események hatására ő is elfékezte magát, megpördült, és kiesett.