Mégsem a galamb rontotta el Michelisz versenyét

Michelisz Norbert, WTCC, Zengő Motorsport
Vágólapra másolva!
Michelisz a WTCC monzai versenyén elütött egy galambot, majd lelassult. Az első hírek a galambot tették felelőssé, de kiderült, hogy valójában a hátsó lengéscsillapító tört el.
Vágólapra másolva!

A túraautó-világbajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjén a második futamon sokáig Michelisz Norbert vezette a mezőnyt, majd elütött egy galambot. Az eset után nem sokkal Michelisz elvesztette a vezető helyét, majd szép sorjában az összes vetélytársa elment mellette. A verseny utáni első beszámolok arról szóltak, hogy a galamb miatt az autó vesztett a teljesítményéből és vezethetetlenné vált. Utóbbi érthetetlen következmény volt, hiszen az autó nem sérült meg számottevően.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=dableQqaFwm1rtnP

Az autó hazaérkezett és a Zengő Motorsport kivizsgálta az esetet. Kiderült, hogy mégsem a galamb okozta a fő problémát, hanem az, hogy eltört a jobb hátsó lengéscsillapító. Az autó ezért vált vezethetetlenné, az is szép, hogy Norbi be tudta vinni a célig. Az meg bravúr, hogy a nyolcadik helyen beért vele.

A galamb csak minimális károkat okozott az autó elejében, de a tollai kitakarták a töltőlevegő-hűtő egy részét, így a turbó kicsivel melegebb levegőt szívott, ami kisebb teljesítményvesztést is jelent. Ez is lassította tehát Norbit, de nem ez volt a fő gond. Az egyelőre rejtély, hogy a gátló fáradásos törése miért eset egybe a galambos esettel, illetve az is érdekes, hogy egyáltalán miért tört el ez a gátló. Michelisz a verseny során a vetélytársakénál sokkal kevesebb alkalommal használta a rázóköveket, ami a futómű hibáját okozhatta volna.