Saját múzeumot kapott Enzo Ferrari

Enzo Ferrari múzeum
Vágólapra másolva!
Modenában épült fel az autógyártás legendás alakjának emlékét őrző múzeum, ahol Ferrari személyes tárgyai mellett számtalan sportkocsit is kiállítanak.
Vágólapra másolva!

18 millió eurós beruházással vált valóra Enzo Ferrari szülővárosában, Modenában az a high tech létesítmény, melyet Jan Kaplicky tervezett és elsősorban a 20. század egyik legfontosabb autós személyiségének állít emléket.

A híres cseh építész még 2003-ban vázolta fel az épület terveit, de a múzeum felépülését már nem érhette meg, 2009-ben, 71 éves korában elhunyt.

A munkát egykori kollégája, Andrea Morgante fejezte be, a végeredmény pedig egy extravagáns, citromsárga tetejű palota lett, melyet a modern Ferrarik formanyelve ihletett.

A Museo Casa Enzo Ferrari felépítését elsősorban a helyi városvezetés finanszírozta, de nem csupán tisztelgésnek, hanem befektetésnek is szánták, ugyanis évente 200 ezer látogatóra számítanak.

Az Enzo Ferrari emléktárgyait őrző kiállítás több tucat különleges veterán autót és jelenkori modellt is felvonultat, de teljesen független a cég maranellói múzeumától, a Museo Ferraritól.

Forrás: Museo Casa Enzo Ferrari