Négyajtós kupé készül a VW Jettából

Volkswagen CC
Vágólapra másolva!
Még be sem mutatták a Mercedes A osztály négyajtós kupé változatát, a Volkswagen máris elkezdte fejleszteni az újdonság konkurensét. A Jetta CC változata már az MQB platformra épül.
Vágólapra másolva!

Elsőként a Mercedes-Benz üzent hadat a praktikumnak a CLS első generációjával. Az E osztály sportos testvérmodellje volt az első négyajtós kupé minimális hátsó fejtérrel, amiért bőven kárpótolt a stílusos formavilág. Meglepetésre a Volkswagen azonnal reagált és bemutatta történetének egyik legizgalmasabb modelljét, a Passat CC-t, amit a modellfrissítés után már csak CC-nek hívnak.

Forrás: Volkswagen

Az új kategória azóta egyre népszerűbb lett, az Audi már két hasonló modellt is bemutatott, az A5 Sportback és az A7-es mellé pedig hamarosan érkezik a négyajtós A3-as is, melyet Győrben gyártanak majd. Időközben a Mercedes is elkészítette a CLS második generációját és már küszöbön van a CLC, az új A osztály négyajtós kupé változata is.

Forrás: Audi

Ezt a Volkswagen ismét nem hagyja annyiban, kiderült, hogy már dolgoznak is a Jetta CC-n, amely komoly konkurense lehet a CLC-nek, pedig nem számít prémiumautónak. A Jetta CC már az alsó-középkategóriás Volkswagen új generációjából készül el, amely már a frissen bemutatott, szinte végtelenül szabad Legózást lehetővé tevő MQB platformra épül.