Hivatalos: bemutatkozott az új Ford Tourneo

Ford Tourneo
Vágólapra másolva!
A Ford Transit kisbusz változata kétféle hosszal rendelhető, személyautós extrákat és erős motorokat kap.
Vágólapra másolva!

A Ford Europe hivatalosan is bemutatta a Genfi Autószalonon bemutatott Tourneo Costum Concept szériaváltozatát, amelyet elsőként az áprilisi Birminghami Haszonjármű Show-n láthat a közönség. A Ford azt tervezi, hogy 2014-ig a teljes haszonjármű kínálatát felfrissíti, ennek az első állomása a Tourneo bemutatkozása.

Az elsőkerék-hajtású modell két tengelytávolsággal lesz kapható (4953 vagy 5334 mm-es teljes hosszal), akár nyolc utas szállítására is alkalmas lesz. A Tourneo sokkal elegánsabb belsőt kap, a középkonzolt már ismerhetjük a Fiestából, vagy a Focusból is. Vezetést segítő elektronikák is lesznek benne, a tolatókamera mellett a sávváltást és a vezető éberségét is figyeli az autó.

Forrás: Ford

A motorháztető alatt a Ford frissített 2,2 literes turbódízel motorja foglal helyet három különböző teljesítményszinttel: 99, 123 és 153 lóerős változatot lehet választani. Mindegyikhez hatfokozatú kézi váltót párosítanak, de már az alapfelszereltség része lesz a fogyasztást csökkentő start/stop-rendszer is. Ennek köszönhetően a legtakarékosabb motor 6,9 liter/100 km-es vegyes átlagfogyasztásra képes.

Forrás: Ford

A Tourneo után az új Transit is bemutatkozik még 2012-ben, de a teherautó változat már hátsókerék-hajtással lesz szerelve. A Tourneo gyártása az év közepétől indul el a Ford törökországi üzemében, a forgalmazása csak ezután indulhat meg.

Forrás: Ford