Leplezetlen fotókon az új csúcs-Citroën

Citroën DS9
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak tanulmányautóként mutatkozik be Pekingben a franciák új prémiumautója, a DS9-es.
Vágólapra másolva!

A Citroën főnöke, a márciusi Genfi Autószalonon jelentette be, hogy a DS almárkájukat nemzetközivé akarják tenni, ezért három új modellt teremtenek a meglévő DS3, DS4 és DS5 mellé.

Ennek első állomásaként bemutatják a cég új csúcsmodelljét, a DS9-est, amely hivatalosan a jövő hónapban, a Pekingi Autószalonon mutatnak be. Az autót még az elindulás előtt Páriszban fotózták, így lesifotósoknak teljesen leplezetlen formában sikerült lencsevégre kapni.

A hírek szerint a pekingi autó is egy koncepcióautó, de várhatóan a sorozatgyártásba kerülő modell sem lesz drámaian más: a hatásvadász felniket és tükröket várhatóan elhagyták.

Forrás: [origo]

A DS9 formáját láthatólag a 2010-es pekingi eseményen bemutatott metropolis tanulmány ihlette, de a HX1-es tanulmánytól is örökölt részleteket. A neve azért lett kilences, mert így még teret hagy a jövőben érkező DS modellnek is. A HX1 felfelé nyíló szárnyajtókat kapott, lehet, hogy a DS9 tanulmány is ilyen, de a szériaautóban a költségek miatt biztosan nem építik be. Az sem lehetetlen, hogy a DS9 három üléssorban hatüléses lesz.

Forrás: [origo]

A hírek szerint a Citroën a kínai piacra még egy C-szegmensű (alsó középkategória)szedán modell és egy új szabadidő-autó bevezetését is tervezi.

Forrás: [origo]