Vágólapra másolva!
A cég alapításának ötvenedik évfordulójára egy egyetemi hallgató tervezett egy olyan Lamborghinit, amelyik bármelyik Batman filmben főszereplő lehetne.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A legenda szerint Ferruccio Lamborghini 1960-as évek elején megvásárolt egy Ferrarit, amellyel nem volt megelégedve, ezért visszavitte. Enzo Ferrari erre azt válaszolta, hogy ha nem tetszik, akkor csináljon jobbat. A traktorgyártó Ferrucio Lamborghini így alapította meg 1963-ban a sportautó-gyártó márkát, amely jövő 2013 októberében lesz 50 éves.

A jubileum alkalmára Marc Hostler, a Staffordshire Egyetem hallgatója tervezett egy, az alapítóról elnevezett tanulmányt, amely kicsit úgy néz ki, mintha ez lenne a legújabb Batmobil. Az autó formai megoldásait korábbi Lamborghini modellekből vették át, az orra kicsit Countachra hasonlít, a kerékjárati ívek miurásak, de a modern szögletes vonalakat a Reventontól és az Aventadortól örökölte.

Forrás: [origo]

Bár a tanulmány még csak elvi síkon létezik, a tervező ötliteres, V12-es duplaturbós motort képzelt el bele, amely közvetlen befecskendezésű is.

Forrás: [origo]