A Volkswagenért hagyja el a Fordot a Focus RS atyja

Vágólapra másolva!
A Volkswagen Motorsportnál folytatja pályafutását Jost Capito. Hozzá tartozott a Ford Focus RS fejlesztésének irányítása is.
Vágólapra másolva!

Távozik a Fordtól Jost Capito, a szakember eddig a márka sportos modelljeinek és WRC-autóinak fejlesztését vezette. Az ő irányításával készült el a Focus RS, illetve a Focus ST új generációja, utóbbi még idén bemutatkozik a nagyközönségnek. A következő Focus RS-ről egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek, egyes források szerint a fejlesztést átmenetileg leállították, mások szerint az ST után az új RS is érkezik.

Capitót a Volkswagen csábította el, a Volkswagen Motorsportnál folytatja pályafutását. Capito Kris Nissent váltja, aki a jövőben is támogatja a Fordtól érkező új igazgató munkáját, illetve tanácsadói minőségben a Volkswagen-konszern irányításába is besegít. Nissen 2003 óta vezette a Volkswagen Motorsportot, kulcsszerepet játszott a gyártó elmúlt években aratott Dakar-győzelmeiben.

Capito korábban a Forma-1-es Saubernél is dolgozott, illetve a teherautósok között Dakar-győztesnek vallhatja magát. Irányításával több sportmodellt is piacra dobott a Ford, amely sok sikert kívánt egykori alkalmazottjának karrierje következő állomásához.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]